TI Innovator Rover

Alvorens te starten met de rover moet je deze uiteraard aansluiten op je rekenmachine.

Innovator hub updaten

Alvorens je de rekenmachine en hub aansluit op de Rover kan je best eerst nagaan of alles up to date is.
Zo moet je hub minimaal sketch versie 1.2 hebben, is dit niet het geval dan kan je de software voor het updaten van je innovator hub hier downloaden. Als je de software installeert dan kan je deze gebruiken om automatisch de laatste versie van sketch te downloaden. Om deze versie naar je Innovator te kunnen downloaden moet je de Innovator aansluiten met de PWR aansluiting aan je computer via de laadkabel die bij de Innovator geleverd werd, met dezelfde kabel kan je er ook voor zorgen dat de batterij van de Rover volledig opgeladen wordt.

Rekenmachine updaten

Het is mogelijk dat je rekenmachine de juiste instructies niet bevat om de Rover te kunnen programmeren, dit is absoluut noodzakelijk om een programma te kunnen schrijven die de rover aanstuurt. Je kunt dus het best je rekenmachine eerst updaten naar de laatste versie van het besturingssysteem. Dit kan je het best doen met de lerarensoftware die je op je PC geïnstalleerd hebt. Is deze software ook al een oudere versie dan update je deze best ook direct mee. Bij het schrijven van deze tekst heb ik de lerarensoftware geupdate naar versie 4.5 en heb ik de TI NSPIRE CAS geupdate naar versie 4.5.0.1180

Naast het updaten van de rekenmachine en lerarensoftware kan je best starten met het demo programma te uploaden naar je rover. Ik deed dit met de overdracht tool (CTRL + SHIFT + T) of het menu tools en dan kiezen voor overdracht tool. Het voorbeeldprogramma dat je via deze tool kan overzetten kan je hier downloaden.

Aansluitingen rekenmachine , Innovator, Rover

De eerste test

Het instructiefilmpje van de eerste test kan je hier bekijken.

Post Author: admin

Geef een reactie