TI innovator Hub en Rover met ranger sensor

De Rover heeft een ingebouwde range sensor maar die staat altijd naar voor gericht zodanig dat als je autonoom zou willen parkeren je rover telkens 90 graden zou moeten draaien om te kijken of er voldoende plaats is. Om dit te vermijden hebben we op de hub een extra ranger aangesloten. Op deze manier kan de rover zowel vooruit kijken zodat hij nergens tegenaan zal rijden en ondertussen metingen doen die bepalen of de rover kan parkeren, als dit het geval is zal de rover autonoom parkeren. Bij meer lezen de tutorial over het gebruik van de externe ranger en de opdracht en demo die het autonoom parkeren laat zien.

De ultrasone sensorhouder die je in het filmpje van de opdracht ziet kan je hier downloaden.

Tutorial : gebruik maken van de extern aangesloten ranger.

Opdracht en demo : Het programmeren van een autonoom parkerende rover.

Post Author: admin

Geef een reactie