videotutorial : For-lus en analogWrite()

In deze gecombineerde tutorial tonen we hoe je met een eenvoudig getal en de analogWrite() instructie een LED kan dimmen door de spanning te regelen. We gebruiken hierbij ook de for lus om een fade effect te verkrijgen. De for lus is namelijk ideaal om automatisch code te herhalen en tegelijk een aanpassing aan deze code te maken.

Wil je de tutorial in tekstvorm dan kan je hier het overzicht raadplegen.

Volgende les : analogRead()

Het inlezen van sensoren gebeurt steeds meer digitaal, toch zijn er nog vaak analoge sensoren nodig. Deze sensoren zoals de stand van een potentiometer of de temperatuur of … doen we met de analogRead() instructie.

Vorige les : lussen en controlestructuren

Een van de meest gebruikte lussen en controlestructuren is de IF ELSE structuur. Hoe dit te gebruiken kan je leren door de tutorial te volgen.

Post Author: admin

Een reactie op “videotutorial : For-lus en analogWrite()

Geef een reactie