Doel

Projects4edu heeft als doel mensen met ideeën dichter bij elkaar te brengen zodat men samen tot een beter eindresultaat komt dan alleen.

Een samenwerkingsverband tussen een lagere school en een secundaire school zoals bijvoorbeeld het mymachine project blijkt enorm waardevol en dit voor beide partijen. Daarnaast blijkt ook al te vaak een samenwerkingsverband tussen school en bedrijf enorm succesvol maar meestal niet eenvoudig te realiseren.

Dit platform dient dus in eerste instantie om ideeën rond projecten uit te wisselen en dit uitgesplitst in categorieën zoals 3D, Lego education en Arduino maar ook andere zaken die niet tot deze behoren mogen uiteraard ook aangekaart worden.


ADVERTENTIE
Op de homepage vind je in eerste instantie een slider met de laatste 15 ideeën ongeacht tot welke categorie ze behoren. Daaronder vind je 5 hoofdcategorieën. 2 ervan gaan over het onderwijsniveau namelijk lager onderwijs of secundair onderwijs. Het kan natuurlijk zijn dat een idee in beide categorieën voorkomt.

Daarnaast komen de drie meest gebruikte categorieën namelijk LEGO (voornamelijk basisonderwijs en eerste graad secundair). Arduino en 3D printen en rapid prototyping. Aangezien op de mainpage enkel de laatste posts staan kan je helemaal onderaan de site zien hoeveel posts er tot die categorie behoren. Door daar op de categorie te klikken krijg je alle posts van die categorie te zien.

Omdat je er de voorkeur aan kan geven om te weten welke ideeën er gepost werden na een bepaalde datum is er ook het menu blog. Hier staan alle berichten uit alle categorieën in chronologische volgorde (nieuwste eerst).

Uiteraard zijn er meerdere categorieën zo is er ook wetenschap, techniek en wiskunde. Omdat deze categorieën niet meer op de voorpagina kunnen is er het menu wetenschap, techniek en wiskunde die je naar alle posts van deze categorie zal brengen. Zo loopt het hoofdmenu verder met categorieën die in de toekomst op deze website zullen verschijnen.

Zoals u merkt aan de categorieën is er dus naast aandacht voor Lego,Arduino,3D printen en rapid prototyping ook aandacht voor STEM wat staat voor Science, Technology, Engineering en mathematics. Op deze manier proberen we een zo breed mogelijk kader aan te bieden.

We hopen dan ook dat u als bezoeker hier inspiratie kan vinden om een project te starten in het onderwijs. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan een beter onderwijs voor de toekomstige generatie.