Grove Seed shield

Grove (Seed) shield en sensoren worden gebruikt bij de cloudprofessor maar ook bij de TI-innovator Hub. Bij de cloudprofessor worden ze aangesloten op het shield om zo te kunnen communiceren met een Arduino Leonardo board. Bij de TI-innovator Hub worden ze rechtstreeks aangesloten op de printplaat zonder het shield. Wat is het verschil tussen beide.

Cloudprofessor

Dit is om met blockly of javascript inputs of outputs via de cloud aansturen en inlezen en leren programmeren van die programmeertalen. Cloudprofessor is momenteel nog niet beschikbaar in België, wij gebruiken het omdat we deel uitmaken van het pilootproject om de Cloudprofessor uit te testen in de schoolomgeving.

TI-innovator Hub

Dit werkt NIET via de cloud maar is lokaal programmeren met de REKENMACHINE van TI. Uiteraard heb je als je over programmeren spreekt gelijkaardige doelstellingen zoals het aansturen van een led, het inlezen van een knop, … dus er zijn wel enkele parallellen. TI-Innovator en de I/O is verkrijgbaar in België bij de firma Rhombus.

Grove / Seed

Een overzicht van de verschillende Input / Output die je hebt bij de Cloudprofessor of de TI-innovator Hub of als aparte onderdelen kan aankopen zie je in onderstaand filmpje.

Post Author: admin

Een reactie op “Grove Seed shield

Geef een reactie