Cloudprofessor Socket Mode

Een supertoffe mode is de laatste les van Cloudprofessor met Arduino. Deze (voorlopig) laatste les in de app laat je toe om alle mogelijke analoge of digitale inputs of output aan te sluiten. Aangezien we verschillende Grove (Seed) input en output zaken ter beschikking hebben (ze zijn niet allemaal geleverd bij de Cloudprofessor basisset) maar Grove Seed is een platform dat ook apart bestaat.

Analoge inputs in Socket Mode gebruiken

In het standaard programma krijg je enkel de digitale waarde (een getal tussen 0 en 1023) dus temperatuur, volume, draaiknop, licht worden allemaal voorgesteld door een getal zonder eenheden graden, dB, lux, …

Digitale output en input in Socket Mode

Een Led aanzetten gebeurt digitaal maar als je PWM gebruikt dan kan je de LED dimmen, dit lijkt dan analoog te zijn maar is wel digitaal. Het dimmen gebeurt door de LED zeer snel AAN en UIT te schakelen en door de tijdsverhouding tussen AAN en UIT te regelen krijg je minder energie. De digitale input is een eenvoudig drukknopje.

Hogere vermogens aansturen

Of het nu een LED is of een motor maakt in principe niet veel uit. De aansturing is dezelfde maar een motor zal wel meer stroom uit de Arduino Leonardo halen. Deze stroom moet via de USB3.0 kabel geleverd worden en die haalt zijn stroom uit de Cloudprofessor die op zijn beurt de stroom uit het lichtnet haalt. De koeling zal dus iets harder moeten werken als er grotere vermogens aangestuurd worden.

Post Author: admin

Een reactie op “Cloudprofessor Socket Mode

  • […] Een overzicht van verschillende Grove (Seed) input en outputs die je kan aansluiten op de cloudprofessor en dan kan gebruiken door middel van Pinmode of Socket mode. In de socket mode kan je verschillende analoge sensoren inlezen alsook digitale sensoren en ook uitgangen sturen zoals LED,motor,Servo,geluid,… Hier hebben we verschillende voorbeelden van deze werkwijze. […]

Geef een reactie