Cloudprofessor : LED101 introductie

Als pilootproject zal Bernardusbron en Bernardustechnicum Oudenaarde de cloudprofessor uittesten en hiervoor lesmateriaal ontwikkelen aangepast op het Belgische curriculum. Cloudprofessor is een toestel om eenvoudig te starten met IOT (internet of things), dit is een technologie waar je via het internet verschillende zaken kan meten en aansturen. In dit voorbeeld met de LED101 module kan je via het internet verlichting aan of uitschakelen. Namelijk een witte LED of een RGB led. Kijk bij meer lezen verder.

Volgende les :

Post Author: admin

2 reacties op “Cloudprofessor : LED101 introductie

  • […] op aarde werkt steeds meer via de cloud, zo ook alle internet of thing toepassingen vanaf een eenvoudige led via IOT aansturen tot complexere… Waarschijnlijk komen in de toekomst de data van satellieten ook beschikbaar in de […]

  • […] De eerste IOT (Internet Of Thing) toepassing is eenvoudig dankzij de cloudprofessor. Je hoeft enkel de LED101 module verbinden met de cloudprofessor (PLUG) in de app die speciaal voor de LED101 werd gemaakt op de PLAY knop duwen en de CODE is klaar om de verlichting met je tablet of smartphone aan te sturen. Je kan dan een leuke behuizing maken (MAKE). Deze LED101 introductie toont dus de PLUG PLAY CODE (MAKE) methode. […]

Geef een reactie