Ook wie nog weinig kennis heeft van programmeren kan via de Plug Play Code Make methode aan de slag met de cloudprofessor. In het korte reclamefilmpje zie je hoe snel je in staat bent om met een app op je smartphone een drankbeker kan verlichten in verschillende kleuren door middel van een RGB led.
Wie verder staat in het maken van een toestel (bijvoorbeeld een robot) kan de cloudprofessor gebruiken om dit toestel het verstand te geven om iets aan te kunnen sturen en dit ook meteen vanop afstand bestuurbaar te maken via de app. Zoals het voorbeeld in onderstaand filmpje met een robotwagen.
Dat je als lagere school dergelijke moderne technologie te gebruiken (IOT = Internet off thing staat momenteel aan het begin van een internetrevolutie) getuigt het filmpje waar de cloudproffesor gebruikt word in een basisschool.
Wij als STEM-school willen uiteraard verdergaan dan de standaard lessen en zullen dan ook zelf Nederlandstalige projecten uitwerken met de cloudprofessor zoals bijvoorbeeld in onderstaand filmpje getoond wordt het aansturen van een robot.
Dus hou deze website zeker en vast in juli en augustus ook af en toe in de gaten want dan zullen er eigen updates volgen van onze STEM-professor die de cloudprofessor van Acer zal uittesten en er projecten mee zal realiseren.
Een reactie op “Plug Play Code Make”-
Cloudprofessor overzicht – Projects4edu
(8 augustus 2017 - 10:28)[…] hebt om hiermee aan de slag te gaan. Het is makkelijk om te werken met de cloudprofessor dankzij de plug play code make filosofie. Al doende leer je iets over elektronica, programmeren, automatiseren, … […]