Acer Cloudprofessor

Binnenkort kan je op deze website lezen en bekijken hoe je kan aansturen en programmeren via je smartphone of tablet en dit reeds vanaf de derde graad van het basisonderwijs. Dit alles met een product ontwikkeld door Acer namelijk de Cloudprofessor. Deze IOT (wat staat voor het internet of things) starterkit stelt je in staat om via het netwerk waarden van sensoren te bekijken en verschillende zaken aan te sturen. Kijk bij meer lezen voor meer informatie betreffende deze kit.

De cloudprofessor starterkit bestaat uit

– Een arduino board
– Een grove shield
– Sensoren en actuatoren (led, motortje, …)
– De cloudprofessor
– USB kabel
– adaptor
– …

Starten met de cloudprofessor

Om te starten met de cloudprofessor heb je volgende zaken nodig :
– Een smartphone of tablet met de cloudprofessor app
– De cloudprofessor starterkit
– bluetooth en een wifi netwerk

Een eerste activiteit

Nu kan je via dit youtube filmpje al kennis maken met de cloudprofessor, binnenkort testen we dit zelf en maken we een Nederlandstalige handleiding zodat het eenvoudiger zal worden voor de leerkrachten secundair en basisonderwijs om de cloudprofessor te gebruiken vanaf het moment dat hij op de markt komt. Wij als Bernardutechnicum zullen de coudprofessor testen als pilootproject.

Volgende les :

Post Author: admin

Een reactie op “Acer Cloudprofessor

Geef een reactie