KAEDU Testprogramma

In dit document kan je alle informatie lezen over de naamgeving en de aansluiting van de hardware op het KAEDU shield. Een gevorderde programmeur weet dat de namen niet verplicht zijn maar het is handig als iedereen dezelfde naamgeving gebruikt als men communiceert over zijn realisatie. Bovendien hebben we ze volgens ons zo logische en kort mogelijk gehouden.

Heb je het KAEDU shield in je bezit en heb je het zopas allemaal gesoldeerd en wil je testen of alles correct werkt dan kan je het testprogramma gebruiken. Een andere mogelijkheid is dat je je eigen programma wil schrijven maar NIET alles wat VOOR en IN setup moet getypet worden. Dan kan je het basis testprogramma gebruiken als basis van je eigen programma (je hoeft dan enkel je programma in LOOP te plaatsen)

Het basis testprogramma kan je hier downloaden en hoef je enkel in de Arduino IDE te openen.
Hoe de hardware moet reageren op dit testprogramma kan je bekijken in onderstaand filmpje en je krijgt er tevens ook een beetje extra uitleg bij. Ook uit de commentaar van dit programma kan je een beetje leren hoe je de Arduino moet programmeren.

korte versie van de uitleg

lange versie van de uitleg

Volgende les : digitalWrite()

In deze vervolgles wordt digitalWrite() verder besproken, het is een verderzetting op het voorbeeld blink maar nu specifiek toegepast op het KAEDU STEM shield.

Vorige les : De hardware

Vorige keer werd de hardware uitgelegd en met een software programma getest of alles OK was.

Post Author: admin

5 reacties op “KAEDU Testprogramma

Geef een reactie