Een functie is een stuk programma die je schrijft buiten de loop() , dit is nuttig omdat je op deze manier (door van de code een functie te maken) het stukje code kan hergebruiken. Als je alles in loop() zou zetten kan je programma zeer lang worden terwijl veel code zo goed als een exacte copy is van code die al eerder aan bod is gekomen.
Dag: 6 mei 2017
Statistiek met Arduino
Als je een dobbelsteen ontwerpt wil je uiteraard weten hoe goed die dobbelsteen presteert ten opzichte van een standaard niet elektronische dobbelsteen. Om dat te kunnen bepalen heb je een beetje statistiek nodig. Om een goede test te doen heb je verschillende meetresultaten nodig dus laten we stellen dat we om te kijken of er […]
dobbelsteen met millis()
We hebben aangetoond dat je een dobbelsteen kan maken met random(), we hebben aangetoond hoe je het getal kan weergeven op een 7 segment display. Nu tonen we een andere manier om aan het getal te komen. De millis() functie Deze manier werkt met millis(). De instructie millis() geeft je ook een redelijk random getal. […]
Dobbelsteen met random()
Het zeven segment display programma uit dit bericht laat enkel het gevraagde nummer oplichten op het zeven segment display. Om er iets nuttig mee te doen moet er nog extra aan het programma toegevoegd worden. Lees verder overDobbelsteen met random() …
KAEDU : 7segment display
Een nummer op een display laten verschijnen doe je best via een functie. In deze tutorial staat de functie die alle cijfers van 0 tot en met 9 op het 7segment display van het KAEDU STEM shield kan laten verschijnen. Je moet enkel het nummer meegeven aan de functie en de juiste LEDS zullen oplichten. Lees verder overKAEDU : 7segment display …