EV3 robot

Met de lego EV3 education set en de software die een gedeelte bevat waar via zelfstudie de robot kan verkend worden heb je uren lesmateriaal waarmee logisch denken kan aangeleerd worden. Je kan bijvoorbeeld zonder sensoren maar met wiskunde bepalen hoeveel rotaties de motoren moeten draaien om een bepaalde afstand af te leggen. Je kan een gelijkaardige bewerking doen om de robot een hoek te laten draaien. Uiteraard kan je ook sensoren gebruiken zoals een afstandsmeter, een kleursensor, een gyroscoop, … uitleg van de sensoren staat bij missiontomars. Deze sensoren kan je bijvoorbeeld gebruiken om bij de space challenge op de oefenposters bepaalde oefeningen uit te voeren. Alle uitleg van hoe dit allemaal werkt zit in de software. Als leerkracht moet je tijdens de installatie aangeven dat je leerkracht bent en dan zit er een schat aan informatie (de oplossingen) verborgen achter een knopje. Op deze manier kan je als leerkracht ook zien wat de leerlingen zien door van leerkracht naar student te switchen via die knop en omgekeerd. Als je bij de installatie voor leerling koos dan is deze knop niet aanwezig. Bij meer lezen een aantal filmpjes die deze oefeningen tonen.

kleurherkenning

rijden naar een obstakel en terugkeren

hier worden ook sensoren in de wielen gebruikt om bij te houden hoeveel er naar voor gereden werd om zo ook evenveel naar achter te kunnen rijden en dus terug op de startpositie uit te komen.
een vierkant rijden met sensor

dezelfde oefening kan ook via wiskundige berekeningen van de motor omwentelingen.
nauwkeurig bochten draaien

volgen van een lijn

Nog enkele andere filmpjes bevinden zich in de afspeellijst die aan het einde van dit filmpje verschijnt.

Post Author: admin

Geef een reactie