Vernier sensoren

De leerlingen maken gebruik van de TI-84 van Texas Instruments maar we hebben ook Nspire rekenmachines in combinatie met een lab cradle alsook een blokje waarmee je sensoren van Vernier aan kan sluiten op de EV3 robots. Op deze manier is het mogelijk om verschillende fysische grootheden te meten zoals lichtintensiteit, elektrische spanning, magnetische veldsterkte, … Bij meer lezen enkele voorbeelden van metingen die met de sensoren gedaan werden en die dan door de robot geïnterpreteerd werden om een bepaalde actie uit te voeren. Ook kan je hiermee uiteraard ook de grafieken wiskundig interpreteren. Het loggen van data en wiskundige interpretatie is tevens mogelijk met de software van de EV3 robot maar deze eigenschap zal in een aparte post aan bod komen.

Meten van veldsterkte.

Magneten sorteren

magnetisch compas

meten van PH

force sensor (touwtrekken)

Post Author: admin

Laat een reactie achter